Urtebøker

Selv om det er mange gode hageblogger, er det fortsatt best med hagebøker. Tror snart jeg har en hyllemeter og nå har jeg tatt frem de tre jeg har om urter. Jekka McVicar er virkelig bra. Fikk den i bryllupsgave hos Inger som er homøopat og veganer- så hun har god greie på urter.
Hagebøker blir enda bedre med en kopp Yogi-te. Det følger et lite visdomsord på hver te-pose ende.
Hagearbeidet ser så lett ut om vinteren,- sett fra vinduskarmen.  Med en stor kopp te og masse hagebøker legger jeg alltid store planer. Ommøblering av busker og stauder, hugging av trær og ikke minst anlegging av en stor grønnsaks- og urtehage. Men hver vår blir jeg overmannet av den vanvittige veksten og rekker bare en brøkdel av det jeg hadde tenkt. Sånne er det bare med hager. Dessuten har jeg jo vært gravid i 3 av de 5 vårene vi har bodd her..Og, for å være helt ærlig, så er det lite hjelp i hagen fra sånne småtasser. De er i grunn best til å blåse på visne Løvetenner...
I år gyver jeg på med ny frisk. I allefall med bøker.

2 kommentarer:

synnøvemo/news sa...

Tenk at du har vært gravid i tre av fem sommre der inne i eikeskogen... Tenk det hjertet som lå på bordet i hagen fra huset... <3 Det mener det nok ennå!

Husker jeg plantet valmuer på balkongen i Paris, de kom opp 10 cm høye, var ikke klar over at de kunne bli så små.. ble lurt av bildet på pakken og i hodet.., det summerer vel opp hele min karriere som gartner.. :-)
Men elsker å lese om det så følger med glede med!

Claire Brewer sa...

I don't speak Norwegian (I only learned a few naughty words from my cousins!) I love the pictures on your blog! Thanks so much for visiting mine and inviting me to visit yours.

Also I have that owl cup in blue! I love it so much, it's a highly prized possession of mine. Looks like we have more than just Totoro in common! You can see it in this post.

http://mothandsparrow.blogspot.com/2010/07/i-love-collections-groupings-etc-so.html

Free Hit Counter