Her skal vi bygge muskler!En stund var jeg litt redd for at vi ikke skulle komme i mål. At kjøkkenet bare skulle være sånn som dette. Miks av nytt & gammelt, litt industriellt, personlig, etnisk, landlig og med utvalgte designklassikere (se.stekeovnen)og eklektisk. Ja, et skikkelig shaker kjøkken...Litt aparte og uimotståelig for interiørarkeologer.

Men vi ble fort lei av ferdiggraut, og tennene tålte ikke kun beiting direkte i grønnsakshagen. Ihvertfall ikke melketennene.


Supersnekkern vår, Øystein, og hele familien, satte alle kluter til og den regntunge sommeren ble brukt til å transformere kjøkkenet. 


For å si det sånn;  siden ikke vi kunne reise til Marokko, ja, så fikk Marokko værsågod komme inn til oss!

Taaadaaaa!!!
 Seniorita i hijab og bror inntar lunsj på det nye kjøkkenet.

Før fikk Frans vaske opp så mye han ville. Nå er det så artig å ta oppvasken at ungene ikke slipper til. Så rart at det fortsatt blir fullt i en 3 ganger større kum?


Som dere ser hjelper det på med nytt kjøkken for å få kjempestore muskler.

Her skal det være en halvsirkel av et klaffebord- Det slitne bordet er utilsiktet shabby... Den gule stolen har vi lånt hos naboen (har vel hatt den i 5 år nå...) og den røde kom jeg over på loppisraid med Jeanne i helga. De passet så godt til gulvet atte... I hjørnet bak skal vi snekre hyller av benkeplater.
I vinter var det benk foran vinduet. Nå har vi flyttet vasken dit. Her bugnet det over av tropiske frukter. Hadde lest meg opp på Barbafamiliens drivhuseventyr, og tenkte at innhøstingen fra eget drivhus ville bli minst like spektakulær til høsten igjen..
Sånn her satt vi i vinter og ruget på planene om det nye kjøkkenet hvor foring av disse små skulle være omgitt av lekre farger og smarte løsninger. (Glassene i hylla bak oss er fortsatt med, og jeg håper vi har tømt dem noen ganger siden februar...)

Nå er det meste på plass og jeg er superfornøyd med nytt kjøkken. Å flytte inn i nye skap er virkelig en ny start på matfronten. Veggskapet kom opp i går, et kompromi mellom åpne hyller og skap. Alt kjøkkenutstyre var lagret i kjellern. Jeg har bare tatt opp ting etterhvert som jeg har bruk for dem. Resten går til fretex.

            
                                                  

Forvandlingen av spisestua

Da tvillingene kom i fjor, hadde vi mer bruk for en ekstra stue enn en spisestue. Denne sofaen er nå impregnert med gulpeflekker o.l. Synn jeg ikke har nærbilder av strekkduken i taket som hang 15cm ned og var full av minnerike hull fra champagnekorker og stuegymnastikk.

I sommer så spisestua slik ut.
Her begynner det å ta form i det Mofoldneske hjem. Her prøver vi å innvie spisestua med en romantisk middag. Georg har forlengst oppdaget at det finnes mat som er bedre enn graut.

3 kommentarer:

GryNoKa sa...

Gratulerer! Så fantastiskt fint dere har fått det! Supert med oppvaskkummer forran vindet og lasskapet var lekkert og praktiskt!
Flisene på kjøkkengulvet var helt vidundelige!!! Det er så koselig å få følge med hos dere!
Ønsker dere alle ei super helg!
Stor klem fra Gry : )

marit´s,,, sa...

Så fint og hjemmekoslig ,det er ikke rart at dere trives godt der.
Ha en kjøkkenfin lørdag , Marit.

synnøvemo/news sa...

WOW! Har blitt kjempefint!!! Praktisk og veldig lekkert! :-)

Free Hit Counter