"MARANIA" -hønsehuset i hagen som jeg bygger helt selv-


-
 Hva i all verden!?! FRANS inspiserer mitt aller første byggeprosjekt. Jeg er vanvittig stolt over å kunne presentere mitt første stykke snekkerarbeid noensinne. For meg er dette et kvantesprang fra brødfjøler og vegghyller... I god Mo stil har jeg ikke fulgt verken oppskrifter eller tegninger, og ikke lyttet til råd eller tatt imot hjelp. Jeg stupte rett på oppgaven med dødsforakt, gode verktøy og en viss ide om resultatet. Tadaaa!!!!!:

 
Neida, dette blir neste gang...Min smak er dessuten noe mer rustikk, og ikke fullt så American. Det var imidlertid dette flotte huset som inspirerte meg... Sjekk ut prosjektet her: The Taj-Mahal of Chicken Coops.
 Første trinn var å bygge rammer til veggene. At jeg ikke fikk hjelp er vel en liten overdrivelse, -hadde jo aldri klart det uten Alfred&Georgs muntre heiarop fra vogna. Vinduene fant jeg på løa.
 Deretter isolerte jeg veggene og la finerplater på innsiden. En fiffig giljotin-luke ble det også.
 Plast over isolasjonen for å unngå fukt.. Døra er fra en gammel kjøkkeninredning som jegfant i kjelleren.
 Denne rugekassen er jeg veldig fornøyd med. Den henger på utsiden av veggen og opptar dermed ikke gulvplass. Og så kan vi bare løfte opp luka og forsyne oss med mørkebrune nydelige Maranegg når kyllingen er klare for det.
 Det geniale er at det enkelt kan rengjøres ved å dra ut deler av bunnen! Her er luka åpen.
 Her har jeg tatt ut brettet med gulvstykkene.

 Førstemann på visning var Stellan.
 Han lot seg ikke imponere og syntes det hele manglet et personlig preg.
 Innbruddsikker var det heller ikke, men akkurat det syntes Stellan var helt greit...
 Da ble det til at jeg måtte finne frem noen tapetrester.Dette gir jo en viss fare for sprekker hvor blodmidd og annet utyske kan gjemme seg, men jeg tror disse franske hønsene ønsker litt skjønnhet rundt seg også. Det er jo bare å holde det rent. Da Frans fikk se tapetet utbrøt han:

F: - Mamma har du ommøblert kjøkkenveggen?? Først la jeg grus på "tomta" og bygde fundamentet av sementblokker (som Kristina forøvrig hjalp med å bære, hun måtte jo få ut litt energi da det ikke ble noen lange power-walks...)


Jeg fikk opp de to første veggene helt selv, og vi er veldig fornøyd med at jeg ikke løftet på meg verken lumbago eller prolaps...  Frans var forressten hjemme fra barnehagen og var til god moralsk støtte. Da jeg boret en skrue inn i neglen utbrøt jeg s- ordet, og da mener jeg ikke det de kaller s-ordet i usa. Her i rogalnand sier de f.eks Sakan istedet. Men jeg sa det , ettertrykkelig og da kom det fra utsiden av døra:
F:- Mamma, det ordet må du aldri sei mere! Jeg kommer aldri til bore en skruer i negelen mere heller.

Så her mørkt ble det før jeg gav meg den dagen jeg hadde fått det opp ute.

Det gjør godt med noen godord fra sidelinja når jeg holder på som værst.

G : -Du e´goe mamma, me e stolte av deg!

A: - Ja ja, bare stå på du!

 Herlig å ta en pause for å kunne pludre med disse deilge klumpene som snart kan krype.!!.. Jeg må bare forte meg med alt ute før de er overalt..
 Her står jeg å lurer på om jeg ikke like godt skal flytte inn her..? Njål har jo grisehuset, hva kunne passe bedre enn et hønsehus til denne hønemora... Tenk så deilig å kun ha 2 kvm å vaske på..
 Her låner jeg positur fra de glade russiske kommunistkvindene...
...endelig kom panelet på . Fant det også på løa, og det er det panelet som var på ytterveggene før. Nå er det like før vi kan flytte flokken ut.  Jeg jobba merkelig nok på meg ei skikkelig kule med feber, og har ligget strak ut i to dager, men nå er jeg nesten frisk igjen, og jammen blir det ikke sol i dag! Snart kan vi heise flagget i "MARANIA" og høre den røde hanen gale ved morgengry. 

7 kommentarer:

Kristin sa...

Så utrolig flink du er! Jeg blir imponert, det blir jo kjempefint! Arti det må være å lage selv, jeg får ta bildene dine til inspirasjon:) Jeg trenger ikke hønsehus, men skulle hatt ei redskapsbu:))
Ha en topp dag!

Klem Kristin

synnøvemo/news sa...

HAHAHAHA jeg trodde det første huset var resultatet og sa høyt "HÆ???" HAHAHAHA MEN, utrolig bra! overgår alle mine forventninger! Og isolert og.. (sterkt imponert) ser veldig profft ut! Lurer på om dette ,underbevisst vil påvirker de der to i vognen... :-)

GryNoKa sa...

Jeg er så imponert over hva du får til! Hønsehus! Fantastiskt!
Du er bare så flink!
Så store tvillingene er blitt, og så lyse i håret! De er bare så søte! Tipper vakre Klara og tøffe Frans gleder seg til å plukke egg fra set nye hønsehuset!
Ønsker dere alle ei flott påske!

Stor klem : )

Eirin sa...

I likhet med Synnøve trodde jeg også det første bildet var resultatet og satt og måpte!!! Ha ha!

Jeg er uansett dyktig imponert over hva du har fått til! Den rugekassa var skikkelig lur. Som tidligere hønseeier nikker jeg svært bifallende til denne! Håper du har blitt kvitt feber og ønsker deg en skikkelig god påske!!!! klem

Anonym sa...

Utrolig bra dette hønsehuset. Jeg får bruke det til inspirasjon til å få bygget mitt eget. Lykke til med hønene. Er spent på hvordan det går...

Anonym sa...

Du må legge ut bilde av det ferdige hønsehuset. Sikkert flere som er spent på å se resultatet.

Mariann sa...

Nå ble inspirert. Sånn vil jeg også lage. Våre høner bodde i drivhuset i 5 år, men det ble for kaldt så de har vi ikke lengre.

Free Hit Counter